Johan Sjölund har gått ur tiden

Johan Sjölund har gått ur tiden

Isoleringsfirmornas förening har sorg. Verksamhetschefen Johan Sjölund har avlidit efter en kort tids sjukdom.

Johan Sjölund har varit i branschen länge, som säljare på Kaimann och senare på Paroc. Han var en så uppskattad representant för företagen att branschföreningen IF, Isoleringsfirmornas förening, rekryterade honom till tjänsten som verksamhetschef.

Han började på IF i januari 2017 och blev snabbt uppskattad, för vad han fick uträttat och mötte sin omgivning samt för den glädje han spred i varje möte med andra människor.

Han höll ordning och reda i föreningen och drev hela branschen framåt, styrde upp skolverksamheten för att hjälpa företagen med långsiktig kompetensförsörjning, jobbade med branschstandarden för teknisk isolering och såg till att teknisk isolering sattes på agendan.

Johan Sjölund tvekade inte att ta nya externa kontakter och han förstod att lyfta fram teknisk isolering lite extra när hela landet talade om energieffektivisering. Han har stor del i den uppmärksamhet som branschen fått på senare år. Johan Sjölund hade god kontakt med styrelseledamöter och övriga företrädare för företagen.

På kontoret i Stockholm fanns många vänner hos Installatörsföretagen där IF har sitt enmanskontor. Han hade bland annat ett nära samarbete med VVS-experter, med ekonomiavdelningen som skötte IF:s ekonomi och tidningen VVS-Forum som hade stor nytta av hans kunskaper.

På kontoret är han dessutom saknad av många fler som kommit att bli hans vänner; kollegor från Säker Vatten, Eneff och Svensk Ventilation för att nämna några.

När Johan Sjölund blev sjuk var det aldrig någon tvekan om att han skulle tillbaka. Han besegrade sjukdomen en gång, var tillbaka i tjänst och gratulerades på sin 50-årsdag.

Men sjukdomen kom tillbaka och det gick fort på slutet. Isoleringsbranschen har förlorat en av de främsta företrädarna, en positiv kraft och en god vän. Tankarna går i första hand till hans närmaste familj, till frun och de tre barnen på Ekerö utanför Stockholm.