Uppdatering SSG 7591

Uppdatering SSG 7591

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.90″ background_layout=”light”]

IF deltar i SSG-gruppen, som arbetar med uppdatering av SSG:s standarder för teknisk isolering. I gruppen sitter representanter från de ledande producenterna av teknisk isolering, representanter från den tunga industrin (pappersbruken till exempel), IF och VVS-konsulter. Vi har uppdaterat  SSG 7591 (och 7595 detaljstöd) och mötena har präglats av  öppna diskussioner och överväganden om teoretisk komplexitet jämte pragmatisk användning. Bland andra har följande punkter har varit extra viktiga i uppdateringen:

  • SSG-standarden måste vara enkel att läsa och begripa. Teknisk isolering är en del av en omfattande planering av industriinstallationerna och hela arbetet oavsett om det är nyetablering eller servicearbete.
  • SSG-standarden ska ge valmöjlighet men måste ange värmeförlust inom vissa intervall så att man kan välja det material och de förutsättningar som ger bäst energisäkerhet.
  • Hänsyn i beräkningarna vad gäller LCA – Livscykelanalysen.
  • SSG-standarden ska referera till SS-EN ISO 12241:2008.

Produktväljare nytt smart verktyg

Den nya SSG:n har bland annat kompletterats med en produktväljare där man tydligt ser vilken produkt som kan väljas för vilket isoleringsobjekt och var man finner specifikation för det arbetet. Tabellerna som anger isolertjocklekar har kompletterats med tabeller för värmeförluster så att man kan lätt kan göra bättre energival. Nya SSG:n hittar du förstås hos SSG (Standard Solution Group) i höst.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]